رییس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه در سال های پیش رو و حداقل طی یک دهه آینده بعید به نظر می رسد که پول کاغذی و ارزهای جهانروا از بین بروند، اظهار کرد: در زمینه پول کاغذی ممکن است استفاده از آن بسیار کمتر شود و خیلی از پرداخت ها الکترونیکی شود؛ اما با توجه به عدم شمول جهانی این موضوع در دنیا و اینکه معمولا کشورها طبقاتی در جامعه دارند که اصولا درآمدهای نقدی و غیرپایدار دارند؛ بنابراین خیلی بعید است شاهد از بین رفتن کامل پول کاغذی باشیم.
شهاب جوانمردی در گفت و گو با ایبِنا تصریح کرد: آنچه که به شرایط کنونی اضافه می شود این است که دارایی هایی جدیدی در حوزه رمز ارزها به دارایی های معمول اضافه می شود. ضمن اینکه روش های مبادله این ارزها با دارایی های قبلی تغییر می کند و مدل های جدید روی کار می آید، اما در این باره هم باز بعید می دانم که مبادلات مالی به طور کامل تغییر کند.
وی ادامه داد: اما ممکن است بر بستر بلاکچین مبادلات امن تری داشته باشیم یا بعضی از نهادهای غیرمتمرکز هم شکل بگیرند؛ اما آنچه که امروز می بینیم این است که نقطه تعادل و تفاهمی کم کم بین فضای سنتی و نوگرا در حال شکل گیری است. فرض کنید بین تمرکز کامل از منظر بانک مرکزی و عدم تمرکز کامل بر مبنای رمزارزها نقطه بینابینی شکل خواهد گرفت.
رییس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران گفت: عملا دولت ها اجازه نمی دهند کل حاکمیت شان با این نگاه عدم تمرکزگرایی از بین برود، اما حتما نسبت به برخی موضوعات کوتاه خواهند آمد و سعی می کنند خودشان همراهی کنند. مانند کشورهایی که ارز دیجیتال خود را عرضه می کنند تا بتوانند برای آن مقررات و سیاست گذاری داشته باشند، در نتیجه ظهور رمزارزها را در حال حاضر نابودکننده چرخه پول و پول دیجیتال را جایگزین پول کاغذی نمی بینم. هرچند به دو مفهوم متفاوت اشاره دارد، اما به صورت سیستم های مکمل و به یک همزیستی مسالمت آمیز خواهند رسید.